Beskidzkie Baciarki len, sezam i czarnuszka paluchy wielozbożowe 90 g

Opis
Beskidzkie Pieczywo porowate, lekkie, o matowej powierzchni, wypieczone z ciasta zaparzonego w roztworze ługu sodowego (do 2,1%), widoczne ziarna w środku oraz na powierzchni 90 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 12 sztuk.
Chrupiąca i apetyczna przekąska, bogata w zboża i ziarna - Baciarki Beskidzkie to zupełnie nowy sposób na paluszki. Wielozbożowe paluchy Baciarki z ziarnami lnu, sezamu i czarnuszki są starannie wypiekane z dobranych składników, aby były smaczne i chrupkie. Baciarki w wygodnym opakowaniu są idealne do chrupania w szkole, pracy, zabierzesz je też w podróż i na wycieczki. Baciarki z ziarnami lnu, sezamu i czarnuszki nie mają w składzie konserwantów i oleju palmowego. To produkt polski i w 100% roślinny - otrzymał certyfikat V-Label Vegan.Informacja dla alergików:
produkt może zawierać orzeszki ziemne, soję i jaja.Składniki:
mąka pszenna (77%), olej roślinny rzepakowy (1) i/lub olej roślinny słonecznikowy (2), siemię lniane (3%), \strong>sezam (3%), czarnuszka (3%), mąka żytnia (1,61%), sól, mąka jęczmienna (0,81%), mąka pszenna graham (0,81%), otręby pszenne (0,81%), cukier, substancje spulchniające: węglany sodu, węglany amonu; regulator kwasowości: wodorotlenek sodu; aromat.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1824 kJ/433 kcal, tłuszcz: 11 g, w tym kwasy tłuszczowe: 1,1 g1/1,4 g2 g, węglowodany: 70 g, w tym cukry: 2,5 g, błonnik: 2,9 g, białko: 1 g, sól: 1,6 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
AKSAM Sp. z o.o. Spółka komandytowa, ul. Karolina 70, 32-608 Osiek