Batom Mąka bananowa eko 250 g
Opis
Batom Mąka bananowa eko 250 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 15 sztuk.
Ekologiczna mąka bananowa Batom powstaje z plantanów, czyli bananów warzywnych, które pochodzą z certyfikowanych upraw. Mąka bananowa ma konsystencję podobną do mąki kokosowej, neutralny smak i można używać jej także na zimno. Mąka bananowa jest dobrym dodatkiem do słodkich wypieków oraz domowego pieczywa. Sprawdzi się również w wytrawnych przepisach – jako zagęstnik do zup i sosów albo składnik zasmażki. Mąka bananowa ma dużo skrobi i jest wartościowym dodatkiem do koktajli.Składniki:
banany zielone* (plantany) (*certyfikowany składnik ekologiczny).Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1510 kJ/355 kcal, tłuszcz: 0,3 g, w tym kwasy nasycone: 0,1 g, węglowodany: 81 g, w tym cukry: 74 g, białko: 5,7 g , sól: 0,1 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w chłodym, suchym miejscu.Kraj pochodzenia:
Sri LankaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Batom. Pl Józef Leśniak Hurtownia Zdrowej Żywności, Generała Augusta Fieldorfa-Nila 17, 31-209 Kraków