Bartolini Makaron trecce warkocz Artisan 400 g
Opis
Bartolini Makaron z pszenicy durum warkocz trecce Artisan 400 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.
Makaron Bartolini Artisan jest inspirowany włoską sztuką tworzenia makaronu. Jest wyrabiany tradycyjnymi metodami, na matrycach z brązu, z wysokiej jakości składników. Makaron Bartolini Artisan jest sprężysty i elastyczny, a jego chropowata powierzchnia dobrze łączy się z sosami i dressingami. Makaron trecce to oryginalny makaron, który wywodzi się z południa Włoch, a kształtem przypomina krótkie, grubo plecione warkocze. Makaron trecce podaje się z cięższymi sosami z mięsem lub grzybami, jest także dobrym dodatkiem do sałatek.Informacje dla alegików:
produkt może zawierać jaja, soję.Sposób użycia/Zastosowanie:
przed spożyciem gotować: 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody). Gotować we wrzątku.Składniki:
semolina (mąka z pszenicy durum).Wartość odżywcza:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1527 kJ/360 kcal, tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g, węglowodany: 71 g, w tym cukry: 3,9 g, błonnik: 3,6 g, białko: 12 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
makaron przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj produkcji:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o., ul. Boryszewska 8 , 05-462 Wiązowna