Bartolini Makaron tagliatelle gniazda Artisan 300 g
Opis
Bartolini Makaron tagliatelle gniazda durum 300 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.
Makaron tagliatelle pochodzi z włoskiego regionu Emilia-Romagna. Te długie, płaskie wstążki świetnie komponują się z sosami z mięsem, na przykład z klasycznym sosem bolognese, ale podaje się go również bez mięsa, z pesto i innymi dodatkami. Makaron tagliatelle Bartolini z serii Artistan Pasta to wysokiej jakości rzemieślniczy makaron we włoskim stylu w formie gniazd. Makarony Artistan Pasta są wytwarzane na matrycach z brązu, z wysokiej jakości mąki z pszenicy durum - dzięki temu są sprężyste i mają chropowatą powierzchnię, która dobrze łączy się z sosami.Informacje dla alergików:
produtk może zawierać: gluten, jaja, soja.Sposób użycia/Zastosowanie:
przed spożyciem gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 l osolonej wody).Składniki:
semolina (mąka z pszenicy durum).Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 616 kJ/145 kcal, tłuszcz: 0,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,2 g, węglowodany: 29 g, w tym cukry: <0,5 g, błonnik: 1,6 g, białko: 5,0 g, sól: 0 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i przewiewnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
P.P.H. Tabit Sp. z o.o., ul. Kołłątaja 44, 05-402 Otwock