Bartolini Makaron świderek z algami morskimi Artistan 300 g

Opis
Bartolini Makaron durum z algami morskimi świderek 300 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.
Makaron durum z algami morskimi Bartolini z linii Artistan Pasta wytwarzany jest starymi rzemieślniczymi metodami. Lekko chropowatą powierzchnię, która doskonale wchłania sos, uzyskujemy dzięki specjalnym metodom suszenia oraz zastosowania matryc z brązu. Oryginalny kolor makaronu to zasługa naturalnego barwnika - spiruliny. Makaron świderki jest bardzo uniwersalny - sprawdzi sie jako dodatek do sałatek, zapiekanek, zup oraz innych dań z makaronem.Więcej o typach makaronu przeczytasz na naszym blogu – sprawdź!
Informacje dla alegików:
produkt może zawierać jaja.Sposób użycia/Zastosowanie:
gotować 10 minut, al dente 8 minut, nie hartować. 100 g makaronu na 1 litr osolonej wody. Gotować we wrzątku.Składniki:
semolina (mąka z pszenicy durum), algi morskie (spirulina) (4%).Wartość odżywcza:
w 100 g:
wartość energetyczna: 1549 kJ/365 kcal, tłuszcz: 1,5 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g, węglowodany: 72 g, w tym cukry: 3,8 g, błonnik: 3,3 g, białko: 14 g, sól: 0,10 g.
Sposób przechowywania:
przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o., ul. Boryszewska 8, 05-462 Wiązowna