Bartolini Makaron orkiszowy świderek eko 250 g

Opis
Bartolini Makaron orkiszowy z pełnego ziarna świderek 250 g.=
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 8 sztuk.
Ekologiczny makaron orkiszowy Bartolini powstaje wyłącznie z niskoprzetworzonej mąki ekologicznej, która zachowuje bogactwo pełnego ziarna orkiszu. Dzięki specjalnym metodom suszenia oraz zastosowaniu matryc z brązu ekologiczny makaron orkiszowy Bartolini ma chropowatą powierzchnię, która doskonale chłonie sosy i dressingi. Uniwersalny smak sprawia, iż stanowi on doskonałą alternatywę do klasycznych makaronów pszennych. Makaron orkiszowy Bartolini w formie świderków to dobry dodatek do zup, sałatek, zapiekanek i innych potraw.Więcej o rodzajach makaronu przeczytasz na naszym blogu – sprawdź!
Informacje dla alegików:
produktawiera pszenicę. Może zawierać jaja.
Sposób użycia/Zastosowanie:
gotować 5 minut, al dente 3 minut, nie hartować. 100 g makaronu na 1 litr osolonej wody. Gotować we wrzątku.Składniki:
mąka orkiszowa razowa typ 2000 (z upraw ekologicznych).Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1534 kJ/362 kcal, tłuszcz: 1,4 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,5 g, węglowodany: 73 g, w tym cukry: 2,4 g, błonnik: 6,1 g, białko: 12 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
makaron przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.
Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
P.P.H. „TABIT" Sp. z o.o. , ul. Boryszewska 8, 05-462 Wiązowna