Bartolini Makaron conchiglioni muszla Artistan 300 g
Opis
Bartolini Makaron muszla conchiglioni durum 300 g
Makarony Bartollini Artisan Pasta to seria inspirowana włoską szkołą tworzenia makaronu. Wytwarzany jest na matrycach z brązu. Wyróżnia go przede wszystkim chropowata struktura - nieodzowna cecha włoskiej pasty, która zapewnia zapewnia doskonałe przyleganie sosów i dressingów do powierzchni makaronu. Makarony Bartolini to również naturalne składniki wysokiej jakości, w tym mąka z pszenicy durum, dzięki której makaron nie skleja się i zachowuje doskonałą sprężystość. Makaron conchiglioni, czyli duże muszle, świetnie nadaje się do faszerowania i zapiekania z różnymi farszami.Więcej o zastosowaniu makaronów przeczytasz na blogu – sprawdź!
Informacje dla alergików:
produkt może zawierać jaja, soję.Sposób użycia/Zastosowanie
gotować we wrzącej wodzie 12 minut, al dente 10 minut, nie hartować (100 g makaronu na 1 litr osolonej wody).Składniki:
semolina (mąka z pszenicy durum).Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1527 kJ/ 360 kcal, tłuszcz: 1,6 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,6 g, węglowodany: 71 g, w tym cukry: 3,9 g, błonnik: 3,6 g, białko: 12 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w miejscu suchym i przewiewnym.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu
P.P.H „TABIT" Sp. z o.o. , ul. Boryszewska 8, 05-462 Wiązowna.