As Babuni Makaron 4-jajeczny z siemieniem lnianym Krajanka 250 g

Opis
As Babuni Makaron 4-jajeczny z siemieniem lnianym Krajanka 250 g
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 35 sztuk.
Makaron 4-jajeczny z siemieniem lnianym As Babuni jest wytwarzany z użyciem tradycyjnej, walcowanej metody. Do jego produkcji używane są wysokiej jakości mąki pszennej oraz płynne jajka. Makaron 4-jajeczny wzbogacony siemieniem lnianym to ciekawy dodatek do wielu potraw. Krajanka, czyli makaron w formie cienkich, krótkich nitek szczególnie dobrze komponuje się z rosołem, zupą pomidorową i innymi zupami.Informacje dla alergików:
produkt może zawierać soję.Sposób użycia/Zastosowanie:
Zagotuj wodę z dodatkiem soli i 1 łyżki oleju roślinnego. Wrzuć makaron w proporcji 100 g na litr wody, gotuj na wolnym ogniu w zależności od preferencji przez około 7 do 9 minut, od czasu do czasu mieszając. Do garnka z ugotowanym makaronem dolej zimnej wody, odcedź i podaj na stół.Składniki:
mąka makaronowa z pszenicy zwyczajnej, pasteryzowana masa jajeczna (18%), zmielone siemię lniane (3%), przyprawa-kurkuma.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1546 kJ/365 kcal, tłuszcz: 2,58 g, w tym kwasy tłuszczowe nasycone: 0,7 g, węglowodany: 70,4 g, w tym cukry: 0,7 g, błonnik: 9,14,9 g, białko: 13,8 g, sól: 0,11 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym, przewiewnym i zacienionym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
PolskaDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
AS-BABUNI Sp. z o.o., ul. Różana 39, 21-025 Niemcy