Arrighi Makaron trofie Formy regionalne 1881 500 g

Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Formy regionalne 1881 to makarony inspirowane tradycjami kulinarnymi różnych regionów Włoch. Makaron trofie pochodzi z regionu Liguria na zachodzie Włoch, nad Morzem Liguryjskim. Trofie ma kształt zwiniętych, krótkich nitek. We Włoszech podaje się go klasycznie z bazyliowym lub orzechowym pesto. W Ligurii popularny jest makaron trofie z bazyliowym pesto, krojonymi ziemniakami i fasolką szparagową.Składniki:
semolina z twardej pszenicy durum, woda.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1476 kJ/ 348 kcal, tłuszcze: 1,1 g, w tym tłuszcze nasycone 0,1 g, węglowodany: 71 g, w tym cukry 3,5 g, błonnik: 3 g, białko: 12 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Index Food sp. z o.o. sp.k. ul. Jana III Sobieskiego 98 62-030 Luboń k. Poznania