Arrighi Makaron strozzapreti Formy regionalne 1881 500 g

Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Kulinarna podróż do Włoch - linia makaronów Formy regionalne 1881 to klasyczne pasty, które wywodzą się z rożnych włoskich regionów. Nazwa makaronu strozzapreti pochodzi od słów " strozzare" - "dusić" - oraz "prete" - "ksiądz". Strozzapreti pochodzi z regionu Emilia Romania na północy Włoch. Ma kształt krótkich, skręconych, niedomkniętych rurek. Makaron strozzapreti podaje się z sosem bolońskim oraz innymi sosami z mięsem, ale pasują do niego również sosy serowe oraz roślinne dodatki.Składniki:
semolina z twardej pszenicy durum, woda.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1476 kJ/ 348 kcal, tłuszcze: 1,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,1 g, węglowodany: 71 g, w tym cukry: 3,5 g, błonnik: 3 g, białko: 12 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Index Food sp. z o.o. sp.k. ul. Jana III Sobieskiego 98 62-030 Luboń k. Poznania