Arrighi Makaron strascinati Formy regionalne 1881 500 g
Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Formy regionalne 1881 - linia makaronów, które wywodzą się z regionalnych włoskich tradycji. Makaron strascinati pochodzi z regionu Basilicata na południu Włoch. Ma kształt krótkich, niedomkniętych rurek o chropowatej strukturze, która pochodzi od przeciagania ciasta po specjalnej, chropowatej desce. Stąd nazwa - "stracinare" to po włosku "przesuwać". Makaron strascinati jada się w prostych daniach. Znane połączenie to strascinati z boczkiem, peperoncino, czosnkiem, oliwą i listkami mięty.Składniki:
semolina z twardej pszenicy durum, woda.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1476 kJ/ 348 kcal, tłuszcze: 1,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,1 g, węglowodany: 71 g, w tym cukry: 3,5 g, błonnik: 3 g, białko: 12 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Index Food sp. z o.o. sp.k. ul. Jana III Sobieskiego 98 62-030 Luboń k. Poznania