Arrighi Makaron cavatelli Formy regionalne 1881 500 g

Opis
Możliwość zakupu w opakowaniu zbiorczym: 10 sztuk.
Makarony z linii Formy regionalne 1881 to zaproszenie do kulinarnej podróży po różnych regionach Włoch. Makaron cavatelli to krótkie "łódeczki" z wcięciem w środku - ten rodzaj pasty wywodzi się z regionu Apulia położonego na południu Włoch. Makaron cavatelli podaje się przede wszystkim z sosami mięsnymi, a także brokułami i grzybami. W miejscowośiach nadmorskich makaron cavatelli jada się z owocami morza.Składniki:
semolina z twardej pszenicy durum, woda.Wartość odżywcza
w 100 g:
wartość energetyczna: 1476 kJ/348 kcal, tłuszcze: 1,1 g, w tym tłuszcze nasycone: 0,1 g, węglowodany: 71 g, w tym cukry 3,5 g, błonnik: 3 g, białko: 12 g, sól: 0,01 g.Sposób przechowywania:
przechowywać w suchym i chłodnym miejscu.Kraj pochodzenia:
WłochyDane producenta/Kto wprowadził produkt do obiegu:
Index Food sp. z o.o. sp.k. ul. Jana III Sobieskiego 98 62-030 Luboń k. Poznania