Sałatka z ciecierzycą.
Składniki (na 4 porcje):
- 1 puszka czarnej ciecierzycy (240 g po odcieku),
- 1 łyżka pasty Mild Curry Patak’s,
- 1 czerwona cebula,
- 2 pomidory,
- 3 ogórki gruntowe,
- 2 miniaturowe sałaty rzymskie,
- 3 łyżki oliwy,
- 1 łyżka soku z cytryny,
- sól i pieprz do smaku,
- nasiona granatu do posypania,
- olej do smażenia.
Sposób przygotowania:
Na patelni rozgrzej olej, wrzuć ciecierzycę, dodaj pastę, smaż przez 5 minut, często mieszając.
Warzywa pokrój w kostkę i umieść na półmisku.
Przygotuj dressing łącząc oliwę z sokiem z cytryny. Dopraw solą i pieprzem.
Do warzyw dodaj ciecierzycę, polej dressingiem i posyp granatem. Podawaj od razu po przygotowaniu. Można posypać owocem granatu.
Smacznego!