Przepis na grilla po azjatycku z Blue Dragon 0
Przepis na grilla po azjatycku z Blue Dragon

Grill i kuchnia azjatycka - dzisiaj pokazujemy, jak połączyć te światy, w wersji z mięsem i roślinnej. Dwa oryginalne przepisy i jeden sekret udanego, pysznego grillowania - saszetka sosu Stir Fry Blue Dragon! 

Zmień grillowanie w prawdziwą azjatycką ucztę. Grillowane skrzydełka kurczaka albo grillowane tofu, w połączeniu z orientalnymi dodatkami i warzywami to wyśmienite pomysły na wyjątkowy posiłek dla rodziny i znajomych.

Grillowane skrzydełka kurczaka z sałatką z marchewki i ogórka 

SKŁADNIKI (na 2-3 porcje):

PRZYGOTOWANIE:

  1. Skrzydełka posmaruj sosem, zgrilluj na patelni lub na grillu. 
  2. Marchewkę obierz, wraz z ogórkiem pokrój za pomocą obieraczki na cienkie, podłużne paski. Włóż do miski, dodaj kiełki fasoli Mung, listki mięty, posiekane orzeszki. Wymieszaj. 
  3. Wymieszaj ze sobą: miód, ocet ryżowy, papryczkę chilli, sól. Polej dressingiem sałatkę. Podawaj ze grillowanymi skrzydełkami.

 

Grillowane tofu z makaronem ryżowym i sałatką z ogórka i szparagów 

SKŁADNIKI (na 2 porcje):

PRZYGOTOWANIE:

  1. Makaron ugotuj wg przepisu na opakowaniu. 
  2. Tofu pokrój w plastry, dodaj sos stif fry hoisin&garlic, wymieszaj, a następnie zgrilluj. 
  3. Do wrzącej wody wrzuć szparagi, gotuj około 5 minut, odcedź, opłucz pod zimną wodą, a następnie pokrój na cienkie paski. Ogórek pokrój w bardzo cienkie, podłużne paski. Cebulę pokrój w pióra, zioła grubo posiekaj. Dodaj szparagi i ogórek, dopraw solą, pieprzem, sokiem z limonki, wymieszaj. 
  4. Do miseczek nałóż ugotowany makaron, sałatkę z warzyw oraz grillowane tofu.

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium