Dania Patak's - przepis na indyka w sosie Tikka Masala 0
Dania Patak's

Sos pomidorowy Tikka Masala jest doskonałą bazą do kulinarnych eksperymentów.
Bogaty, kremowy, pomidorowy z akcentami czosnku i kolendry, szybko stał się ulubionym indyjskim smakiem Polaków.

 

Zobacz całą ofertę marki Patak's.

 

 

Składniki:

Porcja dla 4 osób
  • 2 ząbki czosnku,
  • 1 czerwona cebula,
  • 500 g piersi z indyka,
  • 1 słoik sosu Patak’s Tikka Masala,
  • 300 g upieczonej dyni, pokrojonej w kostkę,
  • 250 g ugotowanych drobnych różyczek brokułu,
  • sól do smaku,
  • olej do smażenia.

 

Czas przygotowania:

20 minut.

Przygotowanie:

  1. Czosnek drobno posiekaj, cebulę pokrój w piórka, indyka w krótkie paseczki.
  2. W garnku z grubym dnem rozgrzej olej, wrzuć czosnek i cebulę. Smaż przez około 1-2 minuty. Dodaj indyka, smaż do zamknięcia porów w mięsie. Wlej zawartość słoika z sosem i pół szklanki wody. Gotuj pod przykryciem do miękkości mięsa.
  3. Pod koniec gotowania dodaj dynię i różyczki brokułu, krótko podgrzej.

 

 

 

Komentarze do wpisu (0)

do góry
Sklep jest w trybie podglądu
Wersja komputerowa
Sklep internetowy Shoper Premium